Nocnjak 2015

23.-26. ozujka 2017.
Hotel Hvar d.o.o., Jelsa, otok Hvar


PROLISTAJTE POZIVNICU

PROGRAM NOĆNJAKA 2017.

PRIJAVE ZA SAJAM I BURZU:


PRIJAVA za sajam i promociju

PRIJAVA za Burzu

OPĆI UVJETI izlaganja na sajmu


REZERVACIJA SMJEŠTAJA NA NOĆNJAKU 2017.


OBRAZAC za rezervaciju hotelskog smještaja


TRAJEKTNE i BRZOBRODSKE linije za otok Hvar

NOĆNJAK 2017. U JELSI

19. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara NOĆNJAK 2017. održat će se u Hotelu Hvar d.o.o. u Jelsi na otoku Hvaru od 23. do 26. ožujka 2017. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.


Obrazac za rezervaciju smještaja u Adriatiq Hotelu Hvar preuzmite
ovdje
te ga popounjenog pošaljite na mail:
hotel-hvar@adriatiq.com
ili fax: 00385 21 761 024


Noćnjak okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, proizvođače i distributere maslinarsko - uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, predstavnike resornih državnih institucija, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo. Stoga Noćnjak treba iskoristiti kao priliku za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte.

Manifestacija počinje svečanim otvaranjem u četvrtak 23. ožujka 2017. u 18 sati u Svečanoj dvorani Općinskog doma u Jelsi.

Nakon toga u hotelu Hvar održat će se i prva edukativna radionica “Mala škola kušanja maslinovih ulja”, a bit će otvoren i Olio bar, sajam maslinarstva i uljarstva, te izložba maslinovih ulja i proizvoda od masline.

Sajam maslinarstva i uljarstva prezentira nove tehnologije, postrojenja, mehanizaciju, alate i opremu, zaštitna sredstva, sustave za navodnjavanje te druge proizvode i usluge vezane uz maslinarstvo i uljarstvo, kao i maslinova ulja, proizvode od maslina i proizvode od ljekovitog bilja.

Do 13. ožujka 2017. možete prijaviti svoju tvrtku / OPG kao izlagača na sajmu maslinarstva i uljarstva popunjavanjem
PRIJAVE za sajam i promociju
i slanjem na mail:
info@zsd.hr
ili na fax. 021 348 408

Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Sva edukativna događanja i degustacije na manifestaciji, kao i sajam maslinarstva i uljarstva, otvoreni su za posjetitelje bez plaćanja kotizacije.

Mala škola kušanja maslinovih ulja je edukativna degustacijska radionica na kojoj se, uz kušanje maslinovih ulja različitih sorti i karakteristika, unaprjeđuje znanje o maslinovom ulju. Tako je na prošlogodišnjoj školici “učiteljica” pred “učenike” stavila miješavinu maslinovog ulja s 30 postotnim udjelom drugog ne-maslinovog ulja, a oni su je jedoglasno kategorizirali kao ekstra djevičansko maslinovo ulje. Iz toga je očita velika važnost detaljne analize maslinovog ulja prije njegovog stavljanja na tržište.

Na Olio baru posjetiteljima će biti ponuđena na kušanje različita maslinova ulja, monosortna i višesortna, dobra i loša, a moći će se kušati i šampionska maslinova ulja. Na izložbi će biti prezentirane pakovine maslinovih ulja i proizvodi od maslina onih proizvođača koji su svoje uzorke proizvoda dostavili na ocjenjivanje i natjecanje.

Petak 24. ožujka 2017. namijenjen je stručno-znanstvenim temama koje će biti prezentirane tijekom znanstveno-stručnog skupa o maslinarstvu i uljarstvu, te stručnog skupa Savjetodavne službe.

Kako su mnogi maslinari i uljari, te tvrtke koje ih prate svojim asortimanom opreme i alata, sve više zainteresirani za proizvodnju proizvoda od ljekovitog bilja koje se uzgaja u maslinicima, u program Noćnjaka uključene su i ove interesantne teme kroz edukaciju, prezentaciju proizvoda i predstavljanje primjera dobre prakse. O ovim temama razgovarat će se tijekom stručnog skupa o ljekovitom bilju.


UZORCI MASLINOVOG ULJA I PROIZVODA OD MASLINE

Na ovogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 394 uzoraka, od čega 97 pakovina maslinovog ulja, 210 otvorenih maslinovih ulja i 87 proizvoda od masline.

Uzorci su pristigli iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 254 uzorka, a inozemni maslinari 54 uzorka, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

Certificirani senzorski ocjenjivači, njih 28, odradili su zahtijevan posao senzorskog ocjenjivanja pristiglih uzoraka maslinovog ulja, koji je trajao gotovo dva mjeseca. U ocjenjivanju su sudjelovali paneli Zadružnog saveza Dalmacije iz Splita, Zavoda za mediteranske kulture Dubrovnik te Instututa za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu.

Proizvode od masline ocjenjivala su tri zasebna povjerenstva i to: povjerenstvo za ocjenjivanje prehrambenih proizvoda od masline, povjerenstvo za ocjenjivanje kozmetičkih proizvoda od masline i povjerenstvo za ocjenjivanje izgleda proizvoda od maslinovog drva.

Rezultati ocjenjivanja bit će prezentirani na samoj manifestaciji dana 25. ožujka 2017., kada će biti i proglašeni šampionski proizvodi ovogodišnjeg Noćnjaka.

 
Copyright � 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.