Sabatina2014

5. - 8. studenog 2015.
Bluesun hotel Alga, Tučepi


FOTO GALERIJA - SABATINA 2015.


POPIS NAGRAĐENIH - SABATINA 2015.


OSOBNA I KOLEKTIVNA PRIZNANJA - SABATINA 2015.


KATALOG IZLAGAČA I PROIZVOĐAČA - SABATINA 2015.


IZVJEŠĆE - SABATINA 2015.


ARHIVA - SABATINA

JUBILARNA 25. SABATINA
VATROMET ZA 25. ROĐENDAN!

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, u Bluesun hotelu Alga u Tučepima održan je jubilarni 25. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2015. Pokroviteljstvom su Sabatinu podržali Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo, Splitsko-dalmatinska županija i Općina Tučepi.

Sabatina, najstariji hrvatski vinarski susret, proslavila je svoju 25. godinu, a rođendanskom slavlju pridružili su se vinari, vinarske zadruge i tvrtke, ljudi iz struke, predstavnici ministarstava i drugih resornih institucija, ugostitelji, trgovci, mediji i drugi sudionici vezani uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva.ODRŽANA MEDIJSKA KONFERENCIJA NAJAVE 25. JUBILARNE SABATINE!

Novinari su imali prigodu kušati neke od proizvoda koji će biti predstavljeni na Sabatini u tijeku bogatog programa koji se održava 5. do 8. Studenog u Tučepima Za ovo jubilarno događanje je posebno osmišljen niz iznenađenja. Hrvatski otočki proizvodi, proizvodi županija, zadružna vina i ulja na izložbi i degustacijama… samo su neki od posebnih elemenata programa.

Medijima su predstavljeni i zanimljivi podaci prikupljeni kroz 25 godina Sabatine. Istaknuto je i da je 80 posto svih zaključaka i predloženih mjera za unapređenje vinogradarstva i vinarstva donesenih na dosadašnjim Sabatinama i ostvareno.

Sabatina, će kao i svake godine okupiti najavljene vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, vinogradarsko-vinarske stručnjake, sommeliere, dužnosnike resornih ministarstava, predstavnike turističko-ugostiteljskih objekata i trgovačkih lanaca, tvrtke vezane uz vinogradarsko-vinarsku proizvodnju i medije...


Sabatina, najstariji hrvatski vinarski susret, 25. godinu za redom okupit će vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, vinogradarsko-vinarske stručnjake, sommeliere, dužnosnike resornih ministarstava, predstavnike turističko-ugostiteljekih objekata i trgovačkih lanaca, tvrtke vezane uz vinogradarsko-vinarsku proizvodnju i medije.

Bluesun hotel Alga u Tučepima domaćin je jubilarne Sabatine koja će se održati od 5.-8. studenog 2015.

Trodnevni program Sabatine otvoren je za sve posjetitelje bez plaćanja ulaznice ili kotizacije, a sadrži stručna predavanja, radionice, degustacije, burzu i izložbu vina i jakih alkoholnih pića, ocjenjivanje kvalitete i izgleda vina i JAP-a uz proglašenje Šampiona, studijski obilazak vinogorja uz praktično vinogradarstvo u vinogradu, sajam vinogradarsko-vinarske opreme, strojeva, alata, repromaterijala, zaštitnih sredstava, vina i proizvoda od grožđa i vina te drugih poljoprivrednih prehrambenih proizvoda.OCJENJIVANJE VINA I JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA

Predstavite svoje proizvode (vina i/ili jaka alkoholna pića-JAP) sudjelovanjem u ocjenjivanju i natjecanju. Možda baš Vaš proizvod bude proglašen Šampionom 25. Sabatine. Ocjenjivanje po kategorijama vrše četiri zasebna povjerenstva, sastavljena od renomiranoh certificiranih ocjenjivača, a proglašenje najbolje ocijenjenih proizvoda tj. Šampiona događa se na Sabatini dana 7. studenog 2015. U propozicijama su navedene kategorije ocjenjivanja, te rokovi i lokacije za dostavu uzoraka.


PRIJAVA za ocjenjivanje kvalitete i izgleda proizvoda

PROPOZICIJE za sudjelovanje u ocjenjivanju

Vaše proizvode možete i samostalno predstaviti na Sabatini putem degustacijskog štanda na Burzi vina. Obrazac Prijave za izlaganje na Burzi popunjenog pošaljite do 20.10.2015. na fax. 021/348-408 ili mail info@zsd.hr


PRIJAVA za izlaganje na Burzi vina


SAJAM VINOGRADARSTVA I VINARSTVA

Predstavite posjetiteljima Sabatine Vašu tvrtku i proizvode/usluge na izložbenom štandu u oviru sajma, prijavom i rezervacijom izložbenog prostora na tel. 021 348 388


PROMOCIJA sponzora, donatora i izlagača
Opći uvjeti izlaganja na sajmu


KAKO JE BILO NA 24. SABATINI U MLINIMA

Sabatina2014

FOTO GALERIJA sa Sabatine 2014

NAGRAĐENI VINARI na Sabatini 2014

KATALOG izlagača i proizvođača Sabatina 2014

Izvješće sa Sabatine 2014

ARHIVA svih dosadašnjih Sabatina

ZAVRSENA SABATINA 2014!

U organizaciji Zadruznog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovica, u hotelu Astarea u Mlinima odrzan je 24. Medunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2014.

Pokroviteljstvom su Sabatinu podrzali Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetnistva i obrta, Ministarstvo turizma, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, te Dubrovacko-neretvanska zupanija. Opcine Zupa Dubrovacka i Konavle pokazali su se izvrsnim domacinima Sabatine.
Prelistajte cijelo izvjesce sa Sabatine 2014
Visoki pokrovitelj

Predsjednik RH
prof. dr. sc. Ivo Josipović


POKROVITELJI

Ministarstvo poljoprivrede

Ministarstvo poduzetništva i obrta

Ministarstvo turizma

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Dubrovacko-neretvanska zupanijaMEDIJSKI POKROVITELJI

Slobodna Dalmacija

Radio Dalmacija

Mreza TV

Privredni vjesnik

Agroklub

AP Studio

Nova ZemljaGENERALNI SPONZOR SABATINE
Messis
Distributer strojeva i opreme za
poljoprivredu i komunalna poduzećaSPONZORI

DONATORI

Suorganizatori

Agronomski fakultet Sveucilista u Zagrebu
Institut za jadranske kulture i melioraciju krsa Split
Savjetodavna sluzba Zagreb
Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo Zagreb
Institut za poljoprivredu i turizam Porec
Procedo d.o.o. Split
Dubrovnik Riviera Hotels - Hotel Astarea
Opcina Zupa Dubrovacka
TZ Opcine Zupa Dubrovacka
Opcina Konavle
TZ Opcine Konavle
Udruga vinara Konavle
Hrvatski poljoprivredni zadruzni savez
Automobili antares
Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska skola Stanka Ozanica Zadar

 
Copyright 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.