v TR
vSABATINA 2011. U ZADRU TR
v TR
v TR
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića i Vlade RH Zadružni savez Dalmacije i Udruga vinogradara i vinara Dalmacije organiziraju 21. Međunarodnu manifestaciju vinogradara i vinara – SABATINA 2011., koja će se održati u razdoblju od 3. do 6. studenog 2011. u zadarskom hotelu Kolovare. Program ovogodišnje Sabatine možete pogledati i skinuti ovdje.

kolovarekolovare2

Sabatina, koja predstavlja i proslavu završetka berbe grožđa, otvorena je za sve zainteresirane sudionike bez plaćanja ikakve kotizacije, a za one koji žele na manifestaciji biti sve dane, osiguran je smještaj po povoljnim cijenama u hotelu Kolovare.

Obrazac za rezervaciju smještaja (sa cijenama smještaja) možete skinuti ovdje.

v TR
Jedinstvena po spoju edukativnih, sajamskih, turističkih i natjecateljskih elemenata, Sabatina u svom bogatom programu nudi kvalitetnu edukaciju s aktualnim temama, te brojne praktične radionice uz degustacije. Ova manifestacija kojom organizator, Zadružni savez Dalmacije, između ostalog okuplja zadruge i promiče njihove specifične interese i zadrugarstvo u cjelini, započinje 3. studenog 2011. Svečano otvaranje uz uručivanje osobnih i kolektivnih priznanja biti će od 18.00 sati u kongresnoj dvorani hotela Kolovare. Nakon toga predviđen je obilazak izložbe vina i proizvoda od grožđa i vina, izložbe 20 dosadašnjih Sabatina, te BURZE VINA i SAJMA vinogradarsko-vinarske opreme, alata i repromaterijala, na kojim će svoje proizvode predstavljati stotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva (zadruge, tvrtke, obrti, OPG-i itd).
v TR

Za sve ugostiteljske djelatnike, sommeliere, vlasnike vinarija, restorana, hotela, konoba i drugih ugostiteljskih objekata posebno će biti interesantna BURZA VINA na kojoj će svoje proizvode, količine i cijene nuditi proizvođači vina i jakih alkoholnih pića. Cilj je, među ostalim, prezentirati zalihe vina, kao i vina koja još nisu u redovnom prometu.

Svi zainteresirani proizvođači vina i jakih alkoholnih pića mogu se prijaviti za prezentiranje svojih proizvoda na Burzi vina, kao i za ocjenjivanje kvalitete i izgleda svojih proizvoda, te tako ostvariti poslovni i promidžbeni uspjeh.

v TR
v TR
v TRPRIJAVA ZA BURZU VINA

Obrazac prijave za sudjelovanje i predstavljanje proizvoda na Burzi vina možete skinuti ovdje.

Svoje mjesto rezervirajte popunjavanjem i slanjem obrasca na fax. 021/348-408

v TR
v TR
v T OCJENJIVANJE KVALITETE I IZGLEDA PROIZVODA

Tradicionalno će se ocjenjivati kvaliteta i izgled proizvoda u kategorijama crnih, bijelih i pjenušavih vina, te jakih alkoholnih pića. Svi zainteresirani proizvođači buteljiranih proizvoda mogu sudjelovati u natjecanju za titulu šampiona Sabatine. Također će se ocjenjivati kvaliteta proizvoda u kategoriji otvorenih vina (vina koja još nemaju dozvolu za stavljanje u promet). Ocjenjivanje uzoraka vršit će četiri zasebna povjerenstva, sastavljena od ovlaštenih stručnjaka s područja cijele Hrvatske.

DOSTAVA UZORAKA ZA OCJENJIVANJE

Uzorci za ocjenjivanje dostavljaju se do 17. listopada 2011. u Zadružni savez Dalmacije,

(Split, Kamila Tončića 4), svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 14 sati.

Proizvođači s područja Zadarske županije uzorke mogu dostaviti u jednoj od dvije ispostave HPK-e:

  1. Hrvatska poljoprivredna komora-ispostava Zadar

(Zadar, Mažuranićeva 30/I, tel. 023/214-059)

  1. Hrvatska poljoprivredna komora-ispostava Benkovac

(Benkovac, A. Starčevića 2a, tel. 023/681-792)

Ovdje možete skinuti propozicije i prijavu za sudjelovanje u natjecanju ili preuzeti u Zadružnom savezu Dalmacije, a za sve dodatne informacije obratite se na telefone 021 348 365 i 021 348 388 ili mail: info@zsd.hr

R
v TR
RSabatina 2011. svečano će biti otvorena 3. studenog u 18,00 sati, uz uručivanje osobnih i kolektivnih priznanja zaslužnima za doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva u RH.

LAUREATI SABATINE 2011.

Priznanje «STANKO OŽANIĆ» za doprinos unaprjeđenju vinarstva

prof. dr. sc. STANKA HERJAVEC iz Zagreba

Priznanje «STJEPAN BULIĆ» za doprinos unaprjeđenju vinogradarstva

dr. sc. VINKO MILAT iz Zagreba

Posebno priznanje za višegodišnji samoprijegoran rad u vinarstvu

ZVONIMIR VLATKOVIĆ, dipl. ing. agr.

Posebno priznanje za unaprjeđenje mediteranske poljoprivrede, zadrugarstva i vinogradarstva

DINKO TUDOR, dipl. ing. agr., u mirovini (najstariji agronom u RH)

Priznanja uzornim individualnim vinogradarima

ZLATKO KAŠTELANAC iz Polače

ŠIME ŠKAULJ iz Nadina

Zlatno pero Sabatine

MLADEN STUBLJAR, novinar HTV-a

Priznanje za afirmaciju vinogradarstva, vinarstva, zadrugarstva i Sabatine

REVIJA NOVA ZEMLJA Osijek

Priznanje hrvatskoj vinarskoj zadruzi za 2011. (dodjeljuje Hrvatski savez zadruga)

SVETI KRIŽ ZAČRETJE, poljoprivredna zadruga

Priznanja za doprinos unaprjeđenju prometa vina

MAKRO d.d. Dugopolje (Ivan Čirko), za bogatu ponudu u specijaliziranim prodavaonicama

KORONA restoran, Mali Ston, za široku ponudu vina u ugostiteljstvu

Priznanje za promociju vina kroz umjetnost

ANTE SIKIRIĆ–Krivin, pjesnik iz Bibinja

v TR

Kroz degustacije mladih vina prvog dana manifestacije vodit će vas mr. sc. Franjo Francem, predsjednik Društva enologa Hrvatske. Degustacije će se održati uz obaveznu prethodnu prijavu sudionika.

Petak (4. studenog) posvećen je informativno-edukativnim skupovima i radionicama, na kojima će se raspravljati o aktualnim temama i problemima. Dan započinje saborom vinogradara i vinara, a zatim slijedi znanstveno-stručni skup u organizaciji Agronomskog fakulteta Zagreb. Praktično-edukativne radionice vodit će stručnjaci iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša te Hrvatske poljoprivredne komore, a zadrugari će se tradicionalno okupiti na okruglom stolu o zadrugarstvu.

U subotu (5. studenog) organiziran je interesantan studijski obilazak zadarskog i benkovačkog vinogorja uz upoznavanje gospodarskih i kulturno-povijesnih znamenitosti Zadarske županije.

Zatim slijedi uvijek interesantna i aktivna radionica prof. dr. sc. Bernarda Kozine pod nazivom „O vinogradarsko vinarskoj struci – aktualno i popularno“.

Najsvečaniji dio manifestacije, slijedi u subotu navečer, kada će se dodijeliti priznanja za kvalitetu i izgled proizvoda, te proglasiti šampioni Sabatine 2011.

Pregledajte manifestaciju Sabatina po godinama ovdje:

 
Copyright 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.