Izjava o zaštiti privatnosti i sigurnosti osobnih podataka

 

Izjava o zaštiti privatnosti i sigurnosti osobnih podataka

 

Zadružni savez Dalmacije posvećuje veliku važnost zaštiti privatnosti i osobnih podataka naših suradnika, poslovnih partnera, članova, te sudionika na događajima koje organiziramo.

Pregledavanjem i korištenjem web stranica, slanjem upita, potpisivanjem ugovora, neposrednim kontaktom, podnošenjem prijava za sudjelovanjem na manifestacijama i događajima u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, te samim sudjelovanjem na istim manifestacijama i događajima, Zadružnom savezu Dalmacije dobrovoljno stavljate na raspolaganje svoje osobne podatke, odnosno podatke koji Vas mogu identificirati, kao što su ime i prezime, telefonski broj, email adresa, web adresa, podaci o Vašim proizvodima i sl. (u nastavku teksta: osobni podaci). Ukoliko Zadružnom savezu Dalmacije stavljate na raspolaganje podatke svojih predstavnika, zaposlenika, poslovnih partnera, članova obitelji i sl., sukladno Općoj uredbi za zaštitu osobnih podataka (GDPR) dužni ste ih upoznati da u poslovnom odnosu sa Zadružnim savezom Dalmacije raspolažete sa njihovim podacima i stavljate ih na raspolaganje, te o pravima koje ostvaruju po ovoj Izjavi. U tom smislu odgovorni ste za raspolaganje takvim podacima.

Podatke prikupljamo u svrhe obavljanja djelatnosti ovog Saveza, poput odgovaranja na vaše upite, pružanja pravne i poslovne pomoći i usluga, informiranja o događajima i aktivnostima koje organiziramo Dalmacije,  dostave informativnih i promidžbenih materijala, izrade analiza i statističkih izvještaja i sl.

Vaše osobne podatke prikupljamo na nekoliko načina:

·        putem web stranica, prilikom postavljanja upita, na način da sami unosite tražene podatke

·        kontaktom sa našim djelatnicima gdje osobno, dobrovoljno, dajete osobne podatke u svrhu obrade za realizaciju dogovorenih usluga

·        sklapanjem ugovora i sporazuma o međusobnoj suradnji i drugih ugovora

·        podnošenjem prijava za sudjelovanje na manifestacijama i događajima koje organizira Zadružni savez Dalmacije

·        na vlastiti zahtjev uključivanjem opcije na dnu e-mail poruke o potvrdi podataka ili o skidanju sa liste za obavijesti


Od Vaših osobnih podataka prikupljamo: ime i prezime, kontakt mobitel i telefon, OIB, adresu,  e-mail, web-adresu, vlastoručni potpis, te podatke o vašim proizvodima i uslugama.

Manifestacije i događaji koje organizira Zadružni savez Dalmacije često se snimaju i fotografiraju, a snimke i fotografije se obrađuju, arhiviraju, te objavljuju na web stranici Zadružnog saveza Dalmacije, internetskim servisima, te javnim medijima.

Vašim sudjelovanjem na događaju ili manifestaciji pretpostavljamo da ste dali svoj pristanak na snimanje i fotografiranje te obradu, objavljivanje i arhiviranje snimki i fotografija. 

Ukoliko na događajima i manifestacijama po Vašem nalogu ili dopuštenju sudjeluju Vaši predstavnici, zaposlenici, poslovni partneri, članovi obitelji i sl., pretpostavljamo da ste ih unaprijed upoznali s mogućnošću prikupljanja, obrade, objave i arhiviranja njihovih osobnih podataka uključujući fotografije i audio-vizualne zapise, s ovom Izjavom, te pravima koje ostvaruju po njoj. Također pretpostavljamo da su svojim sudjelovanjem na događajima i manifestacijama izrazili svoj pristanak na prikupljanje, obradu, objavljivanje i arhiviranje njihovih podataka na načine opisane u ovoj Izjavi, te da su upoznati o svojim pravima koje ostvaruju po istoj.  

Zadružni savez Dalmacije se obvezuje da neće ni na koji način trećim osobama učiniti dostupnima osobne podatke kojima raspolaže, uz iznimku osobnih podataka za koje postoji ili se pretpostavlja da postoji privola za objavljiivanje odnosno daljnje ustupanje, sukladno ovoj Izjavi.

U svakom trenutku imate pravo uvida, pravo ispravka, dopune ili brisanja danih podataka.

U svakom trenutku imate pravo odustati od dane privole za obradu Vaših podataka i zatražiti prestanak njihove daljnje obrade. Vaše osobne podatke čuvamo do opoziva s Vaše strane. Podaci o dobivenim nagradama na događajima koje organizira Zadružni savez Dalmacije, sukladno načelu transparentnosti, ostaju trajno pohranjeni u našoj arhivi. Podnošenjem i potpisivanjem Prijave za sudjelovanje na tim događajima izražavate pristanak na trajnu pohranu takvih podataka.

Pregledavanje naše internetske stanice je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju.

Naša web stranica www.zsd.hr. koristi uslugu "Google Analytics " za statističku analizu web stranica za koju su potrebni tzv. kolačići (cookie). Prema pravilima Europske unije obavezni smo zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naših stranica pristajete na uporabu kolačića.

Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetite web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Kolačići se mogu koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja. Kolačići ne sadržavaju podatke koji Vas mogu identificirati, pa je time osigurana i Vaša privatnost.

Ako ne želite spremanje kolačića, možete onemogućiti njihovu pohranu u postavkama Vašeg preglednika, međutim mogućnost pregledavanja sadržaja na stranici time može biti smanjena.

Naše web stranice sadrže i linkove na druge web stranice. Zadružni savez Dalmacije nije odgovoran za poštivanje privatnosti na drugim Internet stranicama.

Kako su stranice www.zsd.hr namijenjene za nekomercijalno korištenje nije dozvoljeno kopiranje tekstova i fotografija, distribuiranje, mijenjanje niti objavljivanje informacija u komercijalne svrhe.

 

 

Zadrugarstvo Dalmacije

Zadrugarstvo Dalmacije

„Živjeti na otoku u prošlim stoljećima značilo je grčevito se boriti za opstanak. Zbog toga su svi ljudski umni i fizički potencijali od rođenja do smrti bili posvećeni jednoj jedinoj svrsi: kako bolje i kulturnije preživjeti, te mlađim naraštajima učiniti život snošljivijim. U tom vječitom nadahnuću i borbi za bolje sutra ljudi su krčili putove i ondje gdje uzora nije bilo, jer ih je vodio zdrav razum i životni poriv.“  Preteče prvih zadruga u... Više

Zadrugarstvo Zadarske županije

Zadrugarstvo na području Zadarske županije ima dugu tradiciju. Tu su stanovnici vrlo rano prihvatili zadrugarstvo kao oblik udruživanja koji im može pomoći u njihovim gospodarskim aktivnostima. Tako je 1874. godine u Zadru, kao druga u Dalmaciji, osnovana zadruga pod nazivom Societa pella pesca da bagno e del corallo (Društvo za lov spužava za pranje i koralje). Na ovom području je 1907. godine bilo najviše zadruga u Dalmaciji, pa je na 3900 stanovnika... Više

Zadrugarstvo Šibensko-kninske županije

Prva zadruga na području Šibensko-kninske županije osnovana je u Šibeniku 1898. godine kao Poljoprivredna zajmovna blagajna. I ostale prve zadruge na ovom području osnivaju se kao zajmovne ili seoske blagajne, poput one u Murteru osnovane također 1898. godine, te Primoštenu i Prvić Šepurinama osnovanih 1899. godine. Njihovi članovi su pretežno bili vinogradari, jer se tada najviše stanovništva bavilo vinogradrstvom i vinarstvom. Pod vinovom lozom... Više

Zadrugarstvo Splitsko-dalmatinske županije

Splitsko-dalmatinska županija prostorno je najveća županija Dalmacije, a ujedno i županija s najvećim brojem zadruga, ne samo u Dalmaciji, već i na razini Hrvatske. Prva zadruga na ovom području osnovana je 1875. godine u Grohotama na Šolti i to kao Pčelarska zadruga. 1892. godine u Velom Grablju osnovana je Ružmarinska zadruga, a godinu dana kasnije u istom mjestu osnovana je Seoska blagajna.  U Splitu je 1896. godine osnovana Splitsko težačka blagajna,... Više

Zadrugarstvo Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovačko-neretvanska županija ima dugu tradiciju zadrugarstva. Naime, zadruge su u povijesti ovog područja vrlo često bile jedini oblik putem kojeg su poljoprivrednici prodavali svoj proizvod. Upravo je na području ove županije osnovana prva zadruga u Dalmaciji, ujedno i prva poljoprivredna zadruga u Hrvatskoj. Riječ je o Blagajnici uzajamne vjeresije, osnovane 1864. godine u Korčuli. Zadruga je rasprostranjeno djelovala i imala je svoju ispostavu... Više

ZADRUGARSTVO DALMACIJE


Zadrugarstvo Zadarske županije

Zadrugarstvo na području Zadarske županije ima dugu tradiciju. Tu su stanovnici vrlo rano prihvatili zadrugarstvo kao oblik udruživanja koji im može pomoći u njihovim gospodarskim aktivnostima. Tako je 1874. godine u Zadru, kao druga u Dalmaciji, osnovana zadruga pod nazivom Societa pella pesca da bagno e del corallo (Društvo za lov spužava za pranje i koralje). Na ovom području je 1907. godine bilo najviše zadruga u Dalmaciji, pa je na 3900 stanovnika...

Više

Zadrugarstvo Šibensko-kninske županije

Prva zadruga na području Šibensko-kninske županije osnovana je u Šibeniku 1898. godine kao Poljoprivredna zajmovna blagajna. I ostale prve zadruge na ovom području osnivaju se kao zajmovne ili seoske blagajne, poput one u Murteru osnovane također 1898. godine, te Primoštenu i Prvić Šepurinama osnovanih 1899. godine. Njihovi članovi su pretežno bili vinogradari, jer se tada najviše stanovništva bavilo vinogradrstvom i vinarstvom. Pod vinovom lozom...

Više

Zadrugarstvo Splitsko-dalmatinske županije

Splitsko-dalmatinska županija prostorno je najveća županija Dalmacije, a ujedno i županija s najvećim brojem zadruga, ne samo u Dalmaciji, već i na razini Hrvatske. Prva zadruga na ovom području osnovana je 1875. godine u Grohotama na Šolti i to kao Pčelarska zadruga. 1892. godine u Velom Grablju osnovana je Ružmarinska zadruga, a godinu dana kasnije u istom mjestu osnovana je Seoska blagajna.  U Splitu je 1896. godine osnovana Splitsko težačka blagajna,...

Više

Zadrugarstvo Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovačko-neretvanska županija ima dugu tradiciju zadrugarstva. Naime, zadruge su u povijesti ovog područja vrlo često bile jedini oblik putem kojeg su poljoprivrednici prodavali svoj proizvod. Upravo je na području ove županije osnovana prva zadruga u Dalmaciji, ujedno i prva poljoprivredna zadruga u Hrvatskoj. Riječ je o Blagajnici uzajamne vjeresije, osnovane 1864. godine u Korčuli. Zadruga je rasprostranjeno djelovala i imala je svoju ispostavu...

Više

Sabatina 2017.

Noćnjak 2018.