Počinjemo prikupljanje uzoraka!

Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova započinju s organiziranjem proslave   

jubilarnog 30. Međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina 2020.,

koji se ove godine održava od 5.- 8.11. 2020.

Planirano mjesto održavanja je u Hotelu Croatia u Cavtatu.

Vođeni entuzijazmom, tradicijom i željom sudionika da se susretnemo, odredili smo datum i mjesto početka obilježavanja jubileja 30 godina Sabatine. S obzirom na nove okolnosti vezane za pandemiju izazvanu virusom COVID-19, pripravni smo, u slučaju potrebe, Sabatinu ove godine održati na odgovarajućem mjestu s prilagođenim programom. Kontinuirano pratimo situaciju i upute Stožera civilne zaštite te ćemo Vas o tijeku organizacije susreta pravodobno informirati putem mail-a i weba www.zsd.hr .     

Jubilej namjeravamo obilježavati do naredne Sabatine 2021., dakle, kroz godinu dana i to različitim događanjima poput objava audiovideo restrospektiva, konferencija za medije, novih tiskanih izdanja, organiziranja izložbi i najava sudjelovanjem na drugim sličnim događanjima. 

Sa svojim jedinstvenim proizvodima budite dio ovog jubilarnog projekta, potvrdite da ste dio vinske obitelji, podržite jedni druge i našu zajedničku Sabatinu u ovom osobito zahtjevnom razdoblju za vinogradare i vinare.  Uzorke Vaših proizvoda - vina i/ili jakih alkoholnih pića - dostavite na ocjenjivanje i prezentaciju.

 

Uzorci se zaprimaju:

od 01.09.2020. do 30.09.2020. za vina i jaka alkoholna pića             

od 01.09.2020. do 16.10.2020.  za mlada vina

 

Sabatina redovito sadržava edukacije u okviru znanstveno-stručnih skupova, izložbu, sajam, radionice, vođene degustacije vina, prezentacije proizvođača i proizvoda te vinogradarsko-vinarske mehanizacije i opreme, predstavljanje projekata i inovacija, organizirani studijski obilazak, te za proizvođače osobito značajno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića. 

Propozicije i prijavu za sudjelovanje u ocjenjivanju na Sabatini možete preuzeti u elektronskom obliku klikom na poveznice.

Buteljirane proizvode (pakovine) koje dostavite na natjecanje predstavite na Sabatini putem degustacijskog štanda na Burzi vina. Obrazac Prijave za Burzu preuzmite ovdje te ga popunjenog pošaljite do 20.10.2020. na mail info@zsd.hr ili fax. 021/348-408. 


Zdravi bili i zdravi se vidili!     

 

Sabatina 2019.

Noćnjak 2020.