Noćnjak 2019.

21. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara NOĆNJAK 2019. održava se u od 21. do 24. ožujka 2019. godine.

Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara, Noćnjak se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

U Splitu tijekom siječnja i veljače 2019. održala su se ocjenjivanja proizvoda – maslinovih ulja i proizvoda od masline, a 04.03.2019. ožujka u prostorijama HGK - Županijske komore Split, Obala A.Trumbića 4, bio je organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih se vršila promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje.

U Neumu od 21.-24. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum održava se tradicionalni trodnevni program Noćnjaka, koji uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

Od 3.12.2018. započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka.

Rezultati ocjenjivanja objavljuju se na samoj manifestaciji - u petak 22.03. za kvalitetu otvorenih maslinovih ulja i u subotu 23.03. za kvalitetu i izgled pakovina maslinovih ulja i proizvoda od masline - kada će biti i proglašeni šampioni Noćnjaka. 

Na ovogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 332 uzoraka, od čega 105 pakovina maslinovog ulja, 183 otvorenih maslinovih ulja i 44 proizvoda od masline i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 271 uzoraka, a inozemni maslinari 61 uzorak, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

Trodnevni program Noćnjaka s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija, prilika je za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na svim edukativnim predavanjima u okviru manifestacije može se sudjelovati bez troškova kotizacije, a sajam maslinarstva i uljarstva otvoren je za posjetitelje bez plaćanja ulaznice.

Sajam maslinarstva i uljarstva prezentira tehnologije, postrojenja, mehanizaciju, alate i opremu, zaštitna sredstva, sustave za navodnjavanje te druge proizvode i usluge vezane uz maslinarstvo i uljarstvo. Proizvođači maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda od ljekovitog bilja, svoje proizvode mogu samostalno predstaviti i ponuditi na Burzi 

Nagrađene na Noćnjaku možete pogledati na poveznici s desne strane.

Nagrađene u kategoriji otvorenih maslinovih ulja možete pogledati na poveznici desno.

Noćnjak

od početka do danas...

izaberi godinu

Sabatina 2017.

Noćnjak 2018.