Noćnjak 2021.

ZAVRŠIO NOĆNJAK 2021.

Dragi prijatelji Noćnjaka, poštovani maslinari i uljari,

zahvaljujemo na vašoj suradnji, posebno u ovoj teškoj i neizvjesnoj godini. Unatoč velikoj želji da Noćnjak organiziramo na uobičajen način, Organizacijski odbor je donio odluku, sukladno epidemiološkoj situaciji, o održavanju ON LINE Noćnjaka s prilagođenim programom od 27. do 30. travnja 2021.

Ovdje na našoj web stranici, te na društvenim mrežama Zadružnog saveza Dalmacije možete pogledati sva događanja tijekom on line Noćnjaka: program, otvorenje, proglašenje šampiona, emisiju s moderatorima znanstveno-stručnih skupova, e-zbornik znanstveno-stručnih tema, nagrađene maslinare te radionicu „Mala škola maslinovih ulja“ s temom: Kako prepoznati ekstra djevičansko maslinovo ulje?

Facebook: https://www.facebook.com/zadruznisavezdalmacije1907

Instagram: https://www.instagram.com/zadruznisavezdalmacije/

 

ŠAMPIONI I PRIZNANJA U KATEGORIJI PAKOVINA MASLINOVOG ULJA NA NOĆNJAKU 2021.

 

 

U kategoriji pakovina maslinovog ulja na Noćnjaku 2021. šampion za kvalitetu pakovine maslinovog ulja je OPG Dean Fabijančić iz Buzeta, a šampion za izgled pakovine maslinovog ulja OPG Plenković iz Starog Grada na otoku Hvaru. Dok je titula najboljeg monosortnog ulja pripala tvrtki Vino i Ulje San Zvanini Oprtalj, najbolje višesortno ulje proizvela je tvrtka Monte Rosso d.o.o. iz Savudrije. Najbolji Hrvatski otočni proizvod proizveo je OPG Bernardin Peroš iz Gornjeg Sela na otoku Šolti, a najbolji ekološki proizvod je pakovina maslinovog ulja tvrtke Lisjak d.o.o. iz Kopra u Sloveniji. Od ukupno 93 uzorka u kategoriji pakovina maslinovog ulja, 67 ih je nagrađeno zlatnom, 9 srebrnom i 5 brončanom medaljom.

 

ŠAMPION I PRIZNANJA U KATEGORIJI OTVORENIH MASLINOVIH ULJA NA NOĆNJAKU 2021.

 

 

U kategoriji otvorenih maslinovih ulja na Noćnjaku 2021. šampion za kvalitetu je OPG Gojtan iz Brtonigle. Najbolje intenzivno maslinovo ulje proizveo je Valdi Matković iz Pagubice, a proizvođač najboljeg srednje intenzivnog maslinovog ulja je Marko Krvavac iz Gabele u Bosni i Hercegovini. U ovoj kategoriji od ukupno 198 uzoraka maslinovih ulja 100 ih je dobilo zlatnu, 40 srebrnu i 20 brončanu medalju.

 

NAJBOLJI PROIZVODI OD MASLINE NA NOĆNJAKU 2021.

 

 

U kategoriji proizvoda od masline na Noćnjaku 2021. najbolje ocijenjeni kozmetički proizvod od masline je ulje za masažu „Olive garden masage oil“ slovenskog proizvođača Lisjak d.o.o., Koper. Obrt „Oliver“ iz Supetra na otoku Braču proizveo je najbolje ocijenjeni „stolni set od drva masline“, a u kategoriji prehrambenih proizvoda od masline najboljim je proglašen proizvod „Hrvatska u čokoladi – s maslinovim uljem“ proizvođača „Vilma slastice“. Među proizvodima od masline bilo je 16 kozmetičkih proizvoda, 15 prehrambenih proizvoda i 13 proizvoda od drva masline.

 

Čestitke maslinarima!

 


Noćnjak 2021.


Noćnjak

od početka do danas...

izaberi godinu

Sabatina 2020.

Noćnjak 2020.