Sabatina 2019.

MEDENA 29. SABATINA

Poštovani prijatelji Sabatine, 

29. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019. održat će se od 7. – 10. studenog 2019. u Hotelu Medena u Segetu Donjem kraj Trogira.

 Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore, a prepoznata je po dinamičnom trodnevnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija i sl. U suradnji sa znanstveno-stručnim, obrazovnim i drugim institucijama, razvija se kvalitetan trodnevni program s aktualnim temama i informacijama. Cilj Sabatine je edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

 Sabatina je tradicionalna manifestacija koja godišnje okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, stručnjake, sommeliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva, a svake godine održava se u drugoj dalmatinskoj županiji. Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te burzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

 PREZENTACIJA NA SAJMU VINOGRADARSTVA I VINARSTVA I NA BURZI VINA

 Svoju tvrtku i proizvode vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo možete predstaviti i promovirati u okviru programa Sabatine i/ili izlaganjem na Sajmu vinogradarstva i vinarstva. Potrebno je popuniti Prijavu za sajam i promociju i poslati je na info@zsd.hr. Detaljnije informacije o načinima promocije tvrtke i izlaganju na sajmu pogledajte u Prijavi: 

PRIJAVA za sajam i promociju

 
DOSTAVA UZORAKA VINA I JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA NA OCJENJIVANJE 

S ciljem promocije te povećanja kvalitete i potrošnje hrvatskih proizvoda, okupili smo tim ovlaštenih stručnjaka koji vrše analizu i ocjenu kvalitete i izgleda ambalaže vina i jakih alkoholnih pića.  

Ovo je prigoda da Vi i Vaša vinarija, sa svojim proizvodima koji su dio Vaše osobnosti, postanete član ove vinske obitelji. Uzorke Vaših proizvoda - vina i/ili jakih alkoholnih pića - možete dostaviti na ocjenjivanje, kao i za prezentaciju u okviru Sabatine.

PRIJAVA za ocjenjivanje proizvoda

PROPOZICIJE za ocjenjivanje proizvoda


Uzorci vina i jakih alkoholnih pića
dostavljaju se do 30. rujna 2019. (ponedjeljak), s iznimkom mladih vina koja se mogu dostaviti do 14. listopada 2019. (ponedjeljak).

Uzorci za ocjenjivanje i sudjelovanje u natjecanju mogu se dostaviti na nekoliko lokacija i to:

SPLIT

od 2.9.2019. do 30.9.2019.

(mlada vina do 14.10.2019.)

OSOBNO ili POŠTOM radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 8,00 – 15,00 sati na adresu:

Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4

 

ZADAR

samo dana 28.9.2019. (subota)

OSOBNO u vremenu od 9,00 – 14,00 sati na adresu:

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h.

 

MOSTAR

od 2.9.2019. do 30.9.2019.

(mlada vina do 14.10.2019.)

OSOBNO ili POŠTOM radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 9,00 – 15,00 sati na adresu:

Federalni agromediteranski zavod (Laboratorij za vino), 88000 Mostar, Biskupa Čule 10, BiH 

 

Ocjenjivanje kvalitete i izgleda proizvoda po pojedinim kategorijama vrši pet zasebnih povjerenstava, sastavljenih od renomiranih certificiranih ocjenjivača, a proglašenje najboljih proizvoda tj. Šampiona Sabatine događa se na samoj Sabatini u Hotelu Medena i to:

·       dana 8. studenog 2019. (petak) za otvorena i mlada vina

·       dana 9. studenog 2019. (subota) za buteljirana vina i jaka alkoholna pića
 

Vaše proizvode koje ste dostavili na ocjenjivanje možete i samostalno predstaviti na Sabatini putem degustacijskog štanda na Burzi vina. Obrazac Prijave za izlaganje na Burzi preuzmite na donjem linku i popunjenog pošaljite do 20.10.2017. na mail: info@zsd.hr ili fax: 021/348-408 

PRIJAVA za izlaganje na Burzi vina


REZERVACIJA SMJEŠTAJA NA SABATINI U HOTELU MEDENA

Cijene smještaja i prehrane u Hotelu Medena navedene su u obrascu za rezervaciju smještaja, kojeg je potrebno popuniti i poslati izravno hotelu Medena na mail: sales@hotelmedena.com ili fax: 021 797 891 

OBRAZAC za rezervaciju smještaja

 
Dodatne informacije u vezi smještaja u Hotelu Medena zatražite na tel: 00385 (0)21 555 949, a detaljnije informacije o Sabatini potražite na www.zsd.hr ili u Zadružnom savezu Dalmacije putem maila info@zsd.hr ili telefona 00385 (0)21 348 388.

 

Dobro došli na 29. Sabatinu!

Sabatina

od početka do danas...

izaberi godinu

Sabatina 2018.

Noćnjak 2019.