Sabatina 2019.

Završena 29. Sabatina

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u Hotelu Medena u Segetu Donjem održan je   29. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019. Pokroviteljstvom su Sabatinu podržali Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Kaštela i Općina Klis. 

Uoči održavanja Sabatine 2019. organizator je održao dvije medijske konferencije – u Zadru 25. rujna 2019. i u Splitu 29. listopada 2019., na koje su se odazvali mediji s područja cijele Dalmacije i šire. Na obje konferencije mediji su informirani o ovogodišnjoj berbi grožđa u RH i Dalmaciji, te aktualnostima u prometu vina. Najavljena je Sabatina 2019. s programom i događanjima, te dvije posebne radionice u okviru programa: „Zaštićena oznaka izvornosti“ i „Kultura pijenja vina“. Također je upriličena degustacija, prezentacija i promocija vina i jakih alkoholnih pića sa zaštićenom oznakom izvornosti i oznakom Hrvatski otočni proizvod. Na medijskoj konferenciji u Splitu predstavljena je i nova monografija autora Želimira Bašića pod nazivom „Sjaj zadrugarstva u vinogradarskoj Kuni“.

 

 

Trodnevni program Sabatine, tjekom kojeg su održana brojna zanimljiva predavanja, radionice i degustacije, održan je 7.-10. studenog 2019. u Segetu Donjem, Hotel Medena. Organizatori Sabatine, Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova, imali su potporu znanstveno-stručnih i programskih suorganizatora: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu Osijek, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekuralno oplemenjivanje bilja, Sveučilište u Splitu, Hrvatska gospodarska komora, Zadružni savez Slovenije, Federalni agromediteranski zavod Mostar, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, Turistička zajednica grada Kaštela, Udruga Šušur iz Kaštel Lukšića, OPG Ivan Kuzmanić, Prasvetište Gospe od Stomorije i Hotel Medena.

Za više informacija o tome kako je bilo na Sabatini, kliknite ovdje.

Sabatina

od početka do danas...

izaberi godinu

Sabatina 2019.

Noćnjak 2019.