Sabatina 2017. u Primoštenu

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u Adriatiq Hotelu Zora u Primoštenu održan je 27. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017. Pokroviteljstvom su Sabatinu podržali Ministarstvo poljoprivrede RH, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Ministarstvo turizma RH, Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo, Hrvatska gospodarska komora, Splitsko-dalmatinska županija i Šibensko-kninska županija.

 Uoči održavanja Sabatine 2017. organizator je održao dvije medijske konferencije, u Zadru 27. rujna 2017. i u Splitu 26. listopada 2017., na koje su se odazvali mediji s područja Dalmacije. Na obje konferencije mediji su informirani o ovogodišnjoj berbi grožđa u RH i Dalmaciji, stanju i budućnosti hrvatskog vinarstva i obilježavanju obljetnice 110 godina Zadružnog saveza Dalmacije. Najavljena je Sabatina 2017. s programom i događanjima, te je upriličena degustacija, prezentacija i promocija vina hrvatskih vinogradara i vinara.   

Trodnevni program Sabatine, tjekom kojeg su održana brojna zanimljiva predavanja, radionice i degustacije, održan je 2.-5. studenog 2017. u Primoštenu, Adriatiq Hotel Zora. Organizatori Sabatine Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova, imali su potporu znanstveno-stručnih i programskih suorganizatora kao što su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Savjetodavna služba Zagreb, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo Zagreb, Državni hidrometeorološki zavod Zagreb, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Federalni agromediteranski zavod Mostar, Hrvatski poljoprivredni zadružni savez Zagreb, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, Poljoprivredna zadruga Primošten Burni, Turističko seosko obiteljsko gospodarstvo Jurlinovi dvori, OPG Radoslav Županović Kruševo, Općina Primošten i Adriatiq Hotel Zora iz Primoštena.

 Sabatini 2017. su se pridružili vinogradari, vinari, vinarske zadruge i tvrtke, ljudi iz struke, predstavnici ministarstava i drugih resornih institucija, ugostitelji, trgovci, mediji i drugi sudionici vezani uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih i inozemnih vinskih regija. Pored hrvatskih sudionika, Sabatina privukla interes bosansko-hercegovačkih, slovenskih, crnogorskih, srpskih, makedonskih i talijanskih vinogradara i vinara.

više o tome kako je bilo na Sabatini 2017

Sabatina 2017.

Sabatina 2017.

Noćnjak 2017.