Pogledajte kako je bilo na Sabatini 2020.

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, održan je 30. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2020. Pokroviteljstvom su Sabatinu podržali Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Splitsko-dalmatinska županija.

S obzirom na neizvjesne okolnosti pandemije izazvane COVID-om, Organizacijski odbor procijenio je da je uputno održati on line Sabatinu s prilagođenim programom, kojim bi se dao naglasak na pojačano informiranje redovitih sudionika i šire javnosti o aktualnostima iz vinogradarstva i vinarstva, osobito u znanstveno stručnom i gospodarskom području. Stoga je ove godine održana jedna drugačija, posebna i, po rječima sudionika, zanimljiva Sabatina.

Na Sabatinu 2020. sa svojim proizvodima odazvali su se gotovo svi vinogradari i vinari koji su stalni sudionici Sabatine. Pristiglo je 358 uzoraka vina i jakih alkoholnih pića, od čega 47 uzoraka jakih alkoholnih pića, 119 uzoraka buteljiranih vina, 79 uzoraka mladih i 113 uzoraka otvorenih vina tj. vina koja su u fazi pripreme za dobivanje dozvole za stavljanje u promet. Proizvodi su ocijenjeni u pet različitih kategorija, od strane pet različitih povjerenstava. 

Za više informacija o tome kako je bilo na Sabatini, kliknite ovdje.

U reportaži pogledajte kako je bilo na Sabatini 2020.

Sabatina 2023.

Noćnjak 2024.